الزام به اخذ پایان کار ساختمان [وکیل الزام به اخذ پایان کار]

الزام به اخذ پایان کار ساختمان یک دعوای حقوقی است که در رابطه‌ با قراردادهای مشارکت‌ در ساخت و فروش آپارتمان‌های نوساز مطرح می‌گردد. علت اهمیت طرح این دعوا آن است که تا قبل از گرفتن حکم آن، الزام خوانده به تنظیم سند رسمی نیز امکان‌پذیر نیست؛ لذا در مقاله حاضر شرایط، مراحل، مدارک و هزینه دعوای الزام به اخذ پایان کار را بررسی می‌کنیم و به توضیح ویژگی‌ها وظایف و هزینه وکیل الزام به اخذ پایان کار خواهیم پرداخت.

دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان چیست

دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان چیست

برای اینکه به این سوال پاسخ دهیم که دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان چیست، نخست لازم است تا به تعریف مفهوم پایان کار ساختمان بپردازیم. هنگامی‌ که شخصی قصد ساخت ملک در محدوده شهرها و شهرک‌ها را دارد، لازم است تا ابتدا برای اخذ پروانه ساختمانی اقدام نموده و ملک را مطابق مندرجات این پروانه بنا کند. پس از اتمام ساخت ملک سازنده باید برای گرفتن پایان کار ساختمان از شهرداری اقدام نماید.

اجرای حکم الزام به اخذ پایان کار ساختمان

پایان کار ساختمان، سندی است که نشان می‌دهد که سازنده، ملک را مطابق پروانه ساختمانی و قوانین مربوطه ساخته است. بدون گرفتن پایان کار ساختمان، سازنده نمی‌تواند برای ملک سند رسمی گرفته یا برای خدمات دولتی مانند انشعاب آب و برق درخواست دهد.

اما گاهی سازنده ملک، علی‌رغم تعهدی که طبق قرارداد برای گرفتن پایان کار ساختمان داشته، از انجام این تعهد خودداری می‌کند. همچنین گاهی فروشنده ملک نیز در مقابل خریدار بعدی، از انجام تعهد مربوط به اخذ پایان کار ساختمان تخلف می‌ورزد.

در این شرایط است که ذی‌نفع قرارداد، می‌تواند با طرح دعوا، شخصا یا توسط وکیل الزام به اخذ پایان کار، متعهد را مجبور به اخذ پایان کار ساختمان از شهرداری نماید. به این دعوا، دعوای الزام به اخذ پایان کار گفته می‌شود.

برای دریافت مشاوره دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان از وکیل ملکی، وقت مشاوره خود را رزرو کنید.

0
ما قادر به پردازش پرداخت شما نیستیم. لطفا مجددا تلاش کنید.
از درخواست شما ممنونیم!
شماره تایید شما :
افزودن به تقویم iCAL

شرایط طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار  

برای اینکه خواهان بتواند برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان علیه خوانده اقدام نماید، لازم است تا شرایط مربوط به این دعوا، اعم از شرایط عمومی و شرایط اختصاصی وجود داشته باشد؛ لذا در ادامه، به توضیح شرایط طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان می‌پردازیم.

مراحل طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان

مراحل طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار، بدین صورت است که خواهان ابتدا باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم و هزینه دادرسی، دادخواست الزام به اخذ پایان کار ساختمان را ثبت نماید.

این دادخواست برای دادگاه صالح ارسال شده و پس از ثبت در دفترکل دادگاه، به یکی از شعب ارجاع می‌گردد. سپس، وقت رسیدگی تعیین شده و به خواهان و خوانده ابلاغ می‌شود. در وقت تعیین‌شده جلسه دادگاه تشکیل گردیده و در صورت احراز شرایط دعوا، حکم بر الزام به اخذ پایان کار ساختمان صادر می‌شود.

این حکم ظرف مدت بیست روز، قابل تجدید نظرخواهی در دادگاه تجدیدنظر بوده که پس از تأیید حکم در این دادگاه و قطعیت آن، می‌توان برای اجرای حکم اقدام نمود.

مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار  

برای اینکه خواهان بتواند دادخواست الزام به اخذ پایان کار را ثبت کرده و در این دعوا پیروز شود، لازم است تا مدارک خاصی را ضمیمه دادخواست خود نماید. مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، عبارت‌اند از:

مدارک لازم برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار  

هزینه دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان

هنگامی‌که خواهان، شخصا یا توسط وکیل الزام به اخذ پایان کار، برای ثبت دادخواست الزام به اخذ پایان کار ساختمان اقدام می‌کند، لازم است تا هزینه‌های مربوط به دعوای خود را پرداخت نماید. هزینه‌های دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، شامل این موارد است:

هزینه دادرسی که با توجه‌ به غیرمالی بودن دعوا از چهل هزار تومان تا صد و هشتاد هزار تومان است؛ هزینه خدمات دفاتر خدمات الکترونیک قضایی؛ حق‌الوکاله وکیل(در صورت داشتن وکیل).

نمونه دادخواست الزام به اخذ پایان کار 

چنانچه شخصی قصد داشته باشد تا برای طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان اقدام نماید، در گام نخست، لازم است تا دادخواست دعوای خود را تنظیم کند. ازآنجا که این دادخواست باید با رعایت تمام نکات قانونی تنظیم شود، در این مقاله، متن یک نمونه دادخواست الزام به اخذ پایان کار را ارائه خواهیم کرد.

نمونه رای الزام به اخذ پایان کار

در بخش‌های قبل، به این سؤال پاسخ دادیم که دعوای الزام به اخذ پایان کار چیست و سپس، شرایط، مراحل، مدارک لازم و هزینه طرح این دعوا را نیز بررسی کردیم. در این بخش، یک نمونه رای الزام به اخذ پایان کار ساختمان را ارائه کرده که خوانندگان محترم می‌توانند برای مطالعه این رأی، فایل پی‌دی‌اف زیر را دانلود نمایند.

دادگاه صالح برای دعوای الزام به اخذ پایان کار  

دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای الزام به اخذ پایان کار، کدام دادگاه است؟ در پاسخ باید گفت، دادگاهی که قانونا صلاحیت رسیدگی به دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان را داشته، دادگاه حقوقی حوزه‌ای است که ملک در حوزه قضایی آن دادگاه واقع شده است.

نحوه اجرای حکم الزام به اخذ پایان کار

نحوه اجرای حکم الزام به اخذ پایان کار

نحوه اجرای حکم الزام به اخذ پایان کار ساختمان، بدین صورت بوده که پس از صدور حکم قطعی و ابلاغ آن به محکوم علیه، خواهان باید با مراجعه به مدیر دفتر شعبه، درخواست صدور اجرائیه نماید. اجرائیه به محکوم علیه ابلاغ شده و وی موظف است تا ظرف ده روز برای اجرای مفاد حکم و اخذ گواهی پایان کار اقدام کند.

لیکن اگر محکوم علیه در مهلت ده روزه فوق، از اجرای حکم خودداری کرد، محکوم‌له باید به قسمت اجرای احکام دادگاه مراجعه کرده و پرونده اجرایی را تشکیل دهد.

سپس، محکوم‌له می‌تواند با اخذ اجازه از مدیر اجرای احکام دادگاه، خود شخصا گواهی پایان کار ساختمان را دریافت کرده و سپس، هزینه آن را از محکومٌ‌ٌعلیه مطالبه نماید. حال، اگر محکومٌ‌ٌعلیه از پرداخت این هزینه خودداری کند، وی به درخواست محکوم‌له جلب خواهد شد.

وکیل الزام به اخذ پایان کار کیست

برای پاسخگویی به این سؤال، بهتر است تا ابتدا به توضیح دو مفهوم بپردازیم: وکیل و الزام به اخذ پایان کار ساختمان. منظور از وکیل، شخصی است که پس از اتمام تحصیلات حقوقی و پذیرش در آزمون وکالت و اتمام دوران کارآموزی، پروانه وکالت پایه یک دادگستری خود را دریافت نموده است.

دعوای الزام به اخذ پایان کار نیز همانطور که پیش‌ از این توضیح دادیم، دعوایی است که ضمن آن، خواهان (مانند مالک ملک که قرارداد مشارکت‌ در ساخت را منعقد کرده) از دادگاه می‌خواهد تا خوانده (مانند سازنده در قرارداد مشارکت‌ در ساخت) را اجبار نموده تا گواهی پایان کار ساختمان را اخذ کند.

با توجه‌ به توضیحات فوق، در پاسخ به این سؤال که وکیل الزام به اخذ پایان کار کیست؟ می‌توان گفت، وکیل الزام به اخذ پایان کار ساختمان، یک وکیل پایه یک دادگستری بوده که در دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، وکالت خواهان یا خوانده را برعهده گرفته و یا در این زمینه، به موکل مشاوره حقوقی ملکی ارائه می‌دهد.

بهترین وکیل الزام به اخذ پایان کار در تهران

بهترین وکیل الزام به اخذ پایان کار در تهران، وکیلی است که اولاً، از دانش حقوقی قابل‌قبولی در زمینه حقوق قراردادها و به‌ویژه قرارداد مشارکت‌ در ساخت و بیع برخوردار باشد؛ ثانیاً، تمرکز فعالیت وکالتی وی بر روی پرونده‌های حقوقی حوزه قراردادها بوده و در زمینه دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، دارای تجربه کافی باشد؛ ثالثاً، ویژگی‌های اخلاقی یک وکیل حرفه‌ای و را رعایت کرده و نسبت به موکل امانت‌دار باشد.

چرا مرتضی حلیمی؟!

وکیل پایه یک دادگستری

رتبه‌ی سوم آزمون وکالت استان البرز

بیش از 10 سال سابقه فعالیت حقوقی

بیش از 10000 مشاوره تخصصی حقوقی

ارائه آموزش‌های حقوقی به بیش از 1000 نفر

با ما، عدالت را تجربه کنید. 

مرتضی حلیمی

علت اهمیت وکیل الزام به اخذ پایان کار

علت اهمیت وکیل الزام به اخذ پایان کار را می‌توان در قالب این دلایل توضیح داد: دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان به دلیل وجود قرارداد ملکی میان طرفین و با انبوه شرایط درج‌شده در قرارداد، پیچیدگی خاص خود را داشته و لذا، طرح صحیح این دعوا و دفاع درست در مقابل آن، وجود فردی متخصص تحت عنوان وکیل الزام به اخذ پایان کار را ایجاب می‌کند.

حتی اگر خواهان دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، موفق به دریافت حکم قطعی به نفع خود شود، باز هم اجرای حکم این دعوا بسیار پیچیده و دشوار است؛ بنابراین ضرورت دارد تا یک وکیل الزام به اخذ پایان کار باتجربه اجرای حکم را برعهده بگیرد.  

حق‌الوکاله و هزینه وکیل الزام به اخذ پایان کار  

یکی از رایج‌ترین سؤالات در مورد وکیل الزام به اخذ پایان کار، حق‌الوکاله و هزینه کار این وکیل است. در رابطه‌ با این مسئله باید گفت، حق‌الوکاله و هزینه چنین وکیلی، طبق توافق وکیل و موکل تعیین می‌گردد. البته هرچه سطح تحصیلات وکیل بالاتر و تجربه کاری وی بیشتر بوده و از شهرت بیشتری نیز برخوردار باشد، قطعا حق‌الوکاله وی نیز بیشتر خواهد بود.

ویژگی‌های وکیل الزام به اخذ پایان کار  

نخستین ویژگی در میان ویژگی‌های یک وکیل الزام به اخذ پایان کار خوب، سطح بالای دانش حقوقی عمومی و تخصصی وی است. همچنین چنین وکیلی باید دارای تجربه درخشان در زمینه وکالت در دعاوی مربوط به قراردادها و به‌ ویژه دعوای الزام به اخذ پایان کار باشد. ویژگی دیگر یک وکیل الزام به اخذ پایان کار خوب، امانت‌داری و پایبندی وی به اصول اخلاقی است.

ویژگی‌ های وکیل الزام به اخذ پایان کار  

وظایف وکیل الزام به اخذ پایان کار

هنگامی‌که قرارداد وکالت، میان وکیل الزام به اخذ پایان کار و موکل منعقد می‌شود، وکیل در مقابل موکل وظایفی را برعهده می‌گیرد. از مهم‌ترین وظایف یک وکیل الزام به اخذ پایان کار، می‌توان به این موارد اشاره نمود:

ارائه مشاوره حقوقی ملکی به موکل؛ تنظیم دادخواست‌ها و لوایح مربوط به دعوای موکل؛ ثبت دادخواست‌ها و لوایح موکل در مهلت قانونی؛ حضور در جلسات دادرسی به‌ جای موکل و اجرای حکم دادگاه.

چگونه یک وکیل الزام به اخذ پایان کار خوب پیدا کنیم

چگونه یک وکیل الزام به اخذ پایان کار خوب پیدا کنیم ؟

برای پیدا کردن یک وکیل الزام به اخذ پایان کار خوب، می‌توان از راه‌های متعددی اقدام نمود که برخی از این راه‌ها عبارت‌اند از: مراجعه به سایت کانون وکلا یا مرکز وکلای قوه قضاییه و ورود به بخش جست‌وجوی وکیل؛ استفاده از سایت‌هایی که خدمات جست‌وجوی وکیل را ارائه می‌کنند؛ جست‌وجو کردن سایت‌های شخصی وکلا و صفحات آنها در فضای مجازی. البته در نهایت، قبل از انعقاد قرارداد با وکیل الزام به اخذ پایان کار، لازم است تا تحقیقات کافی در مورد تجربه و سوابق کاری وی انجام شده تا عقد قرارداد وکالت با یک وکیل قابل و توانمند انجام گیرد.

شماره وکیل الزام به اخذ پایان کار

اشخاصی که قصد دارند تا پرونده الزام به اخذ پایان کار ساختمان خود را به یک وکیل الزام به اخذ پایان کار حرفه‌ای بسپارند، می‌توانند از طریق یکی از این روش‌ها، برای پیداکردن شماره چنین وکیلی اقدام نمایند: استفاده از سایت‌های جست‌وجوی وکیل؛ استفاده از سایت کانون وکلا یا مرکز وکلای قوه قضاییه؛ مراجعه به سایت‌های شخصی وکلا.

کلام نهایی

به‌ منظور طرح دعوای الزام به اخذ پایان کار ساختمان، خواهان باید به همراه مدارک لازم، شامل کارت ملی و قرارداد منعقده، به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نماید. دعوای الزام به اخذ پایان کار، یک دعوای غیرمالی بوده و هزینه دادرسی آن، مبلغی مابین چهل هزار تومان تا صد و هشتاد هزار تومان است.

سوالات متداول دعوای الزام به اخذ پایان کار

طرفین دعوای الزام به اخذ پایان کار چه کسانی هستند؟

طرفین دعوای الزام به اخذ پایان کار، مالک ملک که قرارداد مشارکت‌ در ساخت را منعقد کرده و سازنده هستند.

دیدگاهتان را بنویسید