طلاق از همسر معتاد [نمونه رای طلاق به دلیل اعتیاد]

طلاق به دلیل اعتیاد همسر، یکی از انواع طلاق یک‌ طرفه است. از آنجا که شرایط طلاق از شوهر معتاد و طلاق از زن معتاد، متفاوت از یکدیگر است در این مقاله، شرایط، مراحل، مدارک، هزینه و مدت‌زمان طلاق از همسر معتاد را بررسی خواهیم کرد.

چگونگی طلاق به دلیل اعتیاد همسر

آیا طلاق به دلیل اعتیاد زن یا مرد امکان‌پذیر است

آیا طلاق از همسر معتاد امکان‌پذیر است؟ در رابطه با طلاق از شوهر معتاد باید گفت، قانون‌گذار در بند 2 تبصره ماده 1130 قانون مدنی، اعتیاد شوهر را به‌عنوان یکی از موارد عسر و حرج زوجه که به وی امکان طلاق را داده، معرفی نموده است؛ بنابراین اگر زن بتواند شرایط مذکور در این بند را اثبات کند، می‌تواند برای طلاق به دلیل اعتیاد همسر اقدام نماید. به‌ علاوه چنانچه شوهر شرط شماره هفت از شروط چاپی انتهای عقدنامه را امضا کرده باشد، در این صورت نیز زوجه می‌تواند به استناد تحقق این شرط، اقدام به طلاق کند.

اما در رابطه‌ با طلاق از زن معتاد باید گفت مطابق قانون مدنی که قانون اصلی کشور ما در رابطه‌ با طلاق بوده، طلاق از اختیارات شوهر است و وی هر زمان که بخواهد، می‌تواند بدون نیاز به ارائه دلیل، برای طلاق‌دادن همسر خود اقدام کند.

در نتیجه مرد برای طلاق، الزامی به اثبات اعتیاد زوجه ندارد، مگر اینکه قصد داشته باشد تا با اثبات اعتیاد شدید زن، خودداری وی از انجام وظایف زناشویی و عدم تمکین او را اثبات کرده که این امر، در رابطه با نفقه و شرط تنصیف دارایی مؤثر خواهد بود.

برای دریافت مشاوره حقوقی طلاق از وکیل خانواده، وقت مشاوره خود را رزرو کنید.

0
ما قادر به پردازش پرداخت شما نیستیم. لطفا مجددا تلاش کنید.
از درخواست شما ممنونیم!
شماره تایید شما :
افزودن به تقویم iCAL

شرایط طلاق از همسر معتاد 

برای اینکه یک زن یا مرد بتواند برای طلاق اقدام نماید، لازم است تا شرایط قانونی در این زمینه وجود داشته باشد. از آنجا که شرایط طلاق از زن و شوهر معتاد، متفاوت از یکدیگر بوده، در ادامه ضمن دو بخش جداگانه، شرایط طلاق از شوهر معتاد و شرایط طلاق از زن معتاد را توضیح خواهیم داد.

شرایط طلاق از شوهر معتاد

برای تبیین شرایط طلاق از شوهر معتاد، باید به بند 2 ماده 1130 قانون مدنی و شرط شماره هفت از شروط انتهایی عقدنامه مراجعه نمود. به‌ موجب بند 2 ماده 1130 قانون مدنی، برای اینکه زوجه بتواند برای طلاق به دلیل اعتیاد همسر اقدام نماید، لازم است تا این شروط فراهم باشد‌:

اولاً اعتیاد شوهر باید به حدی باشد که به اساس زندگی مشترک خلل وارد آورد. ثانیاً شوهر از ترک اعتیاد امتناع کرده و الزام وی به ترک نیز امکان‌پذیر نباشد. ثالثاً، اگر شوهر تعهدی برای ترک داده، به تعهد خود عمل نکرده یا پس از ترک، مجددا معتاد شود.

همچنین مطابق شرط هفت از شروط چاپی انتهای عقدنامه برای طلاق از مرد معتاد، زوجه باید ثابت کند که اعتیاد شوهر، به اساس زندگی مشترک خلل وارد کرده و تحمل ادامه زندگی، برای زن دشوار است. (شروط ضمن عقد)

در رابطه با شرایط طلاق از زن معتاد باید گفت از آنجا که در نظام حقوقی کشور ما، شوهر هر زمان که بخواهد می‌تواند زن خود را طلاق دهد، لذا قانون مدنی نیز شرایط خاصی را برای طلاق از زن معتاد مقرر نکرده است. البته در صورتی‌ که زوج قصد داشته تا با اثبات اعتیاد زوجه، عدم تمکین وی را ثابت کند، لازم است تا اثبات کند که اعتیاد زوجه، به‌اندازه‌ای بوده که وی را از انجام وظایف زوجیت بازداشته و به اساس زندگی مشترک خلل وارد کرده است.

مراحل طلاق به دلیل اعتیاد همسر  

به‌منظور انجام مراحل طلاق به دلیل اعتیاد همسر، هم در فرض طلاق از زن معتاد و هم در فرض طلاق از مرد معتاد، شوهر یا زنی که خواستار طلاق بوده، باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را ثبت کند.

دادخواست طلاق از همسر معتاد، به دادگاه خانواده ارسال شده و به یکی از شعب دادگاه ارجاع می‌شود. در وقت رسیدگی، اظهارات خواهان و خوانده اخذ می‌گردد. سپس، خوانده، جهت انجام آزمایش تشخیص اعتیاد، به پزشکی قانونی معرفی می‌گردد.

پس از تأیید مثبت‌بودن جواب آزمایش، در صورتی‌ که پیش‌ از این مهلتی برای ترک اعتیاد به خوانده داده شده و معلوم گردد که وی از انجام تعهد خودداری کرده، حکم طلاق به دلیل اعتیاد همسر صادر می‌گردد. اما در صورتی‌ که دعوای طلاق از همسر معتاد، برای نخستین مرتبه اقامه شده، به طور معمول قضات مهلتی به خوانده، به‌ ویژه شوهر داده تا برای ترک اعتیاد اقدام نماید. در صورت عدم اقدام خوانده برای ترک اعتیاد یا معتادشدن مجدد وی، رأی طلاق صادر می‌شود.

مدارک لازم برای طلاق از همسر معتاد  

هنگامی‌که زوجه، برای طلاق از شوهر معتاد اقدام کرده یا اینکه شوهر، دعوای طلاق از زن معتاد را مطرح می‌کند، لازم است تا مدارک خاصی را ضمیمه دادخواست طلاق نمایند. مدارک لازم برای طلاق از همسر معتاد، شامل این موارد است:

شناسنامه و کارت ملی خواهان، عقدنامه یا رونوشت برابر اصل شده آن، مدارک مربوط به اعتیاد خوانده(در صورت داشتن چنین مدارکی)، استشهادیه و درخواست ارجاع امر به پزشکی قانونی.

هزینه طلاق به دلیل اعتیاد همسر

مسئله دیگری که می‌بایست در رابطه‌ با طلاق به دلیل اعتیاد همسر، مورد بررسی قرار گیرد، هزینه این دعوا است. هزینه دادرسی دعوای طلاق از شوهر معتاد و طلاق از زن معتاد، تفاوتی با یکدیگر نداشته و در هر دو دعوا، خواهان باید مبلغی مابین 40 هزار تومان تا 180 هزار تومان را به‌ عنوان هزینه دادرسی بپردازد. همچنین لازم است تا به این مبلغ، هزینه خدمات دفتر خدمات الکترونیک قضایی و هزینه وکیل را نیز افزود.

هزینه طلاق به دلیل اعتیاد همسر

نمونه دادخواست طلاق به علت اعتیاد زوج 

هنگامیکه یکی از زوجین برای طلاق از زن معتاد یا مرد معتاد اقدام می‌کند، لازم است تا دادخواست دعوای خود را طبق روش قانونی تنظیم نماید. با توجه به اهمیت این مسئله، در این بخش یک نمونه دادخواست طلاق از شوهر معتاد را ارائه خواهیم کرد.

نمونه رای طلاق به دلیل اعتیاد زوج

در بخش‌های قبل، به بررسی شرایط طلاق از همسر معتاد پرداخته و سپس، مراحل، مدارک لازم و هزینه دعوای طلاق از همسر معتاد را نیز توضیح دادیم. در این بخش، یک نمونه رای طلاق از شوهر معتاد را ارائه کرده که خوانندگان محترم می‌توانند جهت مطالعه این رأی، فایل پی‌دی‌اف زیر را دانلود نمایند.

طلاق از شوهر معتاد چقدر طول میکشد

طلاق از شوهر معتاد چقدر طول میکشد؟ در رابطه‌ با مدت‌زمان طلاق از زن معتاد و مرد معتاد باید گفت، نمی‌توان یک مدت‌زمان ثابتی را برای این دعوا تعیین کرد. علت این مسئله، تفاوت حجم پرونده شعب دادگاه‌ها در شهرها و بخش‌های مختلف کشور و اعتراض یا عدم اعتراض به حکم طلاق است. اما در هر حال، در دعوای طلاق از همسر معتاد که از سوی مرد مطرح شده، مدت‌زمان دادرسی، در مقایسه با طلاق از شوهر معتاد، کوتاه‌تر است.

طلاق به دلیل اعتیاد و اثبات آن

طلاق به دلیل اعتیاد و اثبات آن

برای اینکه در دعوای طلاق به دلیل اعتیاد همسر، حکم طلاق صادر شود، لازم است تا مسئله اعتیاد همسر اثبات گردد. اثبات اعتیاد همسر، از روش‌های متعددی انجام گرفته که برخی از این روش‌ها عبارت‌اند از:

آزمایش پزشکی قانونی، شهادت شهود، تحقیق محلی توسط مددکار اجتماعی و کلانتری، نامه کمپ ترک اعتیاد و استعلام از دادگاه انقلاب در مورد حکم محکومیت شوهر به مصرف مواد مخدر.

تست اعتیاد در پزشکی قانونی برای طلاق 

یکی از راه‌های اثبات اعتیاد، در دعوای طلاق از زن معتاد و شوهر معتاد، گرفتن تست اعتیاد در پزشکی قانونی است. اما، ازآنجا که امکان تقلب در این تست از سوی فرد معتاد و منفی‌شدن جواب آزمایش وجود داشته، قضات، جهت اثبات اعتیاد، از روش‌های دیگری مانند شهادت شهود و تحقیق محلی نیز استفاده می‌کنند.

چرا مرتضی حلیمی؟!

وکیل پایه یک دادگستری

رتبه‌ی سوم آزمون وکالت استان البرز

بیش از 10 سال سابقه فعالیت حقوقی

بیش از 10000 مشاوره تخصصی حقوقی

ارائه آموزش‌های حقوقی به بیش از 1000 نفر

با ما، عدالت را تجربه کنید. 

مرتضی حلیمی

طلاق از همسر معتاد به شیشه 

آیا طلاق از همسر معتاد به شیشه امکان‌پذیر است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت، قانون‌گذار هیچ محدودیتی برای نوع ماده مخدر در طلاق به دلیل اعتیاد همسر، پیش‌بینی نکرده و لذا طلاق از شوهر معتاد و طلاق از زن معتاد که نوع اعتیاد وی، اعتیاد به شیشه بوده نیز امکان‌پذیر است.

کلام نهایی

به‌ منظور طلاق از همسر معتاد، خواهان باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق را ثبت کند. انجام تست اعتیاد در پزشکی قانونی، شهادت شهود، تحقیق محلی توسط مددکار اجتماعی و استعلام حکم محکومیت مصرف مواد مخدر، از مهم‌ترین دلایل اثبات اعتیاد همسر، در دعوای طلاق از شوهر معتاد و طلاق از زن معتاد هستند.

سوالات متداول طلاق از زن و شوهر معتاد

آیا طلاق از شوهر ترامادولی امکان‌پذیر است؟

بله، طلاق از شوهر معتاد به ترامادول، با رعایت شرایط قانونی امکان‌پذیر است.

در تنظیم متن شکایت از همسر معتاد باید به چه نکاتی توجه شود؟

در تنظیم متن شکایت از همسر معتاد، باید مشخصات خواهان و خوانده و دلایل اعتیاد همسر درج گردد.

دیدگاهتان را بنویسید