طلاق غیابی خارج از کشور (از طرف زن یا مرد)

طلاق غیابی خارج از کشور، شرایط و نحوه انجام این نوع از طلاق، یکی از موضوعات مطرح شده در حقوق خانواده و حقوق بین‌الملل خصوصی است. با توجه‌ به اهمیت بررسی طلاق غیابی در خارج از کشور، به‌ ویژه برای ایرانیان مقیم خارج، در این مقاله، شرایط، مراحل، مدارک، هزینه، ثبت و تنفیذ طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور را بررسی خواهیم کرد.

طلاق غیابی خارج از کشور چیست؟

طلاق غیابی خارج از کشور چیست

برای اینکه به این سؤال پاسخ دهیم که طلاق غیابی خارج از کشور چیست، نخست لازم است تا به توضیح مفهوم طلاق غیابی بپردازیم. طلاق به‌ عنوان یکی از راه‌های پایان‌ دادن به نکاح دائم، دارای انواعی بوده که یکی از انواع آن، طلاق غیابی است. در طلاق غیابی، هنگامی‌ که یکی از زوجین برای طرح دعوای طلاق اقدام می‌نماید، طرف مقابل (خوانده)، در جریان دادرسی حضور نداشته و رأی دادگاه در غیاب وی صادر می‌شود.

◀ بنابراین، در پاسخ به این سؤال که طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور چیست، می‌توان گفت، طلاق غیابی در خارج از کشور، طلاقی است که خوانده دعوای طلاق در جریان دادرسی آن غایب بوده و از سوی یک ایرانی ساکن خارج از کشور مطرح می‌گردد.

نکته مهمی که می‌بایست در رابطه‌ با طلاق غیابی در خارج از کشور، به آن توجه نمود، این مسئله است که در حال حاضر، ایرانیان ساکن خارج از کشور، از دو طریق می‌توانند برای طلاق غیابی خارج از کشور اقدام نمایند.

شرایط طلاق غیابی خارج از کشور

1️⃣ در روش اول، متقاضی می‌تواند به دادگاه خانواده ایران مراجعه کرده و مراحل طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور را از طریق دادگاه ایرانی انجام دهد.

2️⃣ در روش دوم، متقاضی طلاق غیابی می‌بایست، برای ثبت دادخواست طلاق غیابی در دادگاه خارجی محل اقامت خود اقدام کرده و مراحل طلاق غیابی را طبق قانون همان کشور انجام دهد. منتها در این روش طلاق غیابی در خارج از کشور، برای اینکه حکم طلاق غیابی دادگاه خارجی، توسط دولت ایران به رسمیت شناخته شده و در شناسنامه ثبت گردد، لازم است تا طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران در آن کشور خارجی ثبت گردد.

برای دریافت مشاوره حقوقی طلاق غیابی در خارج از کشور از وکیل پایه یک دادگستری، وقت مشاوره خود را رزرو کنید.

0
ما قادر به پردازش پرداخت شما نیستیم. لطفا مجددا تلاش کنید.
از درخواست شما ممنونیم!
شماره تایید شما :
افزودن به تقویم iCAL

انواع طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور

یکی دیگر از مسائلی که باید در رابطه‌ با طلاق غیابی در خارج از کشور، مورد بررسی قرار گیرد، انواع طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور است. طلاق غیابی خارج از کشور، از نظر شخص درخواست‌کننده آن به دو نوع تقسیم می‌گردد: طلاق غیابی خارج از کشور از طرف زن و طلاق غیابی خارج از کشور از طرف مرد. در ادامه، این دو نوع طلاق را توضیح خواهیم داد.

در صورتی‌ که خواهان طلاق غیابی در خارج از کشور، زوجه باشد، به این نوع از طلاق، طلاق غیابی خارج از کشور از طرف زن گفته می‌شود. در طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور از طرف زن، شوهر در جریان دادرسی طلاق حضور نداشته و رأی دادگاه نسبت به وی غیابی است.

نکته مهمی که باید در رابطه‌ با طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور از طرف زن، مورد توجه قرار گیرد، این مسئله است که اگر این نوع از طلاق، در دادگاه ایران طرح گردد، زوجه کار دشواری را در پیش خواهد داشت، چراکه باید عسروحرج خود را اثبات نماید.

در طلاق غیابی در خارج از کشور از طرف مرد، خواهان دعوا شوهر است و زوجه، در جریان دادرسی طلاق حضور ندارد. چنانچه، طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور از طرف مرد، در دادگاه ایران اقامه شود، زوج دعوای آسانی را در پیش خواهد داشت. زیرا به‌ موجب قوانین ایران، طلاق از اختیارات شوهر است و وی می‌تواند حتی بدون دلیل نیز همسر خود را طلاق دهد.

طلاق غیابی خارج از کشور از طرف مرد

شرایط طلاق غیابی خارج از کشور  

برای تعیین شرایط طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور، نخست باید توجه کرد که متقاضی طلاق قصد دارد تا این اقدام را از طریق دادگاه ایران انجام دهد یا از طریق دادگاه خارجی محل اقامت خود. ◀ در صورتی‌ که متقاضی طلاق غیابی در خارج از کشور، قصد داشته باشد تا از طریق دادگاه خانواده ایران برای طلاق اقدام نماید، لازم است تا دادخواست طلاق غیابی را از طریق یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کرده، مدارک لازم را ضمیمه دادخواست نموده و هزینه دادرسی دعوا را نیز بپردازد.

اما، چنانچه متقاضی طلاق غیابی خارج از کشور، قصد اقدام از طریق دادگاه خارجی محل اقامت خود را داشته باشد، شرایط طلاق غیابی در خارج از کشور، تابع قوانین همان کشور خواهد بود. اما، علاوه بر این شرایط، برای اینکه حکم طلاق غیابی صادره از دادگاه خارجی، از طرف دولت ایران به رسمیت شناخته شده و در شناسنامه فرد ثبت شود، لازم است تا طلاق غیابی در سفارت یا کنسولگری ایران در آن کشور ثبت گردد. به‌ منظور ثبت طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور در سفارت یا کنسولگری، لازم است تا این شرایط وجود داشته باشند:

  • 1️⃣ متقاضی، حکم طلاق غیابی قطعی دادگاه خارجی را ارائه کند؛
  • 2️⃣ گواهی طلاق شرعی صادره از مراکز مورد تأیید وزارت خارجه ارائه گردد؛
  • 3️⃣ درخواست ثبت طلاق غیابی در خارج از کشور در سامانه میخک ثبت شده و مدارک مربوطه در این سامانه بارگذاری گردد.

چرا مرتضی حلیمی؟!

وکیل پایه یک دادگستری

رتبه‌ی سوم آزمون وکالت استان البرز

بیش از 10 سال سابقه فعالیت حقوقی

بیش از 10000 مشاوره تخصصی حقوقی

ارائه آموزش‌های حقوقی به بیش از 1000 نفر

با ما، عدالت را تجربه کنید. 

مرتضی حلیمی

مراحل طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور  

مراحل طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور، در صورتی‌ که متقاضی قصد داشته باشد تا از طریق دادگاه ایران، برای طلاق غیابی اقدام نماید، بدین صورت بوده که متقاضی باید به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کرده و دادخواست طلاق غیابی را ثبت نماید.

مراحل طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور

دادخواست طلاق غیابی خارج از کشور، به دادگاه خانواده ارسال شده و به یکی از شعب ارسال می‌شود. وقت دادرسی، به زوجین ابلاغ شده و در وقت تعیین‌ شده، جلسه دادرسی تشکیل می‌گردد.

در صورتی‌ که مطابقت دعوای خواهان با قوانین احراز شود، رأی طلاق غیابی صادر می‌گردد. البته، در صورتی‌ که متقاضی قصد داشته باشد تا برای طرح دعوای طلاق غیابی خارج از کشور، به یک وکیل ایرانی ( وکیل برای ایرانیان مقیم خارج )، اعطای وکالت کند، لازم است تا وی با مراجعه به سامانه میخک یا سامانه ثنا، برای این امر اقدام کند.

اما، در صورتی‌ که درخواست طلاق غیابی در خارج از کشور، از طریق دادگاه خارجی محل اقامت متقاضی مطرح گردد، مراحل طلاق غیابی در خارج از کشور، تابع قانون کشور دادگاه خارجی خواهد بود. اما، در هر حال، پس از اخذ حکم قطعی طلاق غیابی، متقاضی باید طلاق خود را در سفارت یا کنسولگری ایران ثبت نماید.

مدارک لازم برای طلاق غیابی در خارج از کشور  

درصورتی‌که دعوای طلاق غیابی در خارج از کشور، در دادگاه خارجی محل اقامت متقاضی اقامه شود، مدارک لازم برای طلاق غیابی در خارج از کشور، تابع قانون آن کشور خواهد بود. اما، در صورت طرح دعوای طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور در دادگاه ایرانی، خواهان باید این مدارک را به دادگاه ارائه کند:

کارت ملی و شناسنامه متقاضی، عقدنامه یا رونوشت برابر اصل شده آن؛ دلایل عسروحرج زوجه (مانند مدارک اعتیاد شوهر).

هزینه طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور  

در رابطه‌ با هزینه طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور باید گفت، اگر طرح دعوای طلاق غیابی در خارج از کشور، در دادگاه خارجی محل اقامت متقاضی انجام گیرد، میزان هزینه دعوا، با توجه‌ به قانون کشور خارجی تعیین و پرداخت می‌شود. اما، در صورت اقامه دعوای طلاق غیابی خارج از کشور در محاکم ایران، هزینه‌های دعوا شامل این موارد است: هزینه دادرسی از چهل هزار تومان تا صد و هشتاد هزار تومان؛ هزینه خدمات دفتر خدمات الکترونیک قضایی؛ هزینه مراکز مشاوره؛ هزینه داوری؛ هزینه ثبت طلاق در دفتر رسمی طلاق.

آگاهی، تضمین شروع یک زندگی روشن

دوره مشاوره مهریه پیش از ازدواج به زوجین کمک می‌کند تا با آگاهی کامل و دیدگاهی واقع‌بینانه در مورد حق زن در زندگی مشترک یعنی مهریه، تصمیم‌گیری کنند.

برای خرید و آشنایی با دوره مهریه بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

دریافت حکم طلاق غیابی در خارج از کشور چقدر طول می‌کشد  

در پاسخ به این سؤال باید گفت، مدت‌ زمان دریافت حکم طلاق غیابی در هر کشور، متفاوت بوده و به سیستم قضایی آن کشور بستگی دارد. در مورد مدت‌ زمان طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور که در دادگاه ایران مطرح شود نیز نمی‌توان مدت دقیقی را ارائه کرد. با این‌ وجود، طلاق غیابی خارج از کشور از طرف مرد، مدت‌ زمان کوتاه‌تری نسبت به طلاق غیابی از طرف زن دارد.

ثبت طلاق غیابی خارج از کشور  

در صورتی‌ که متقاضی طلاق غیابی خارج از کشور، گزینه دادگاه خارجی محل اقامت خود را انتخاب کرده و دعوای طلاق غیابی خود را در این دادگاه طرح کند، لازم است تا پس از دریافت حکم قطعی طلاق غیابی، برای ثبت طلاق در سفارت یا کنسولگری ایران اقدام نماید.

به‌ منظور ثبت طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور، متقاضی باید وارد سامانه میخک وزارت امور خارجه شده، بر روی گزینه امور سجلات کلیک کرده و سپس، گزینه ثبت طلاق را انتخاب نماید.

در گام بعد از مراحل ثبت طلاق غیابی در خارج از کشور، باید مشخصات زوجین، اطلاعات ازدواج، طلاق و صیغه شرعی وارد شده و سپس، مدارک مربوطه که قبلا اسکن شده، بارگذاری گردد. پس از تکمیل مراحل اینترنتی ثبت طلاق غیابی در خارج از کشور، رسید ثبت طلاق، از سوی سامانه میخک صادر شده که لازم است متقاضی، این رسید را پرینت بگیرد.

در آخرین مرحله، متقاضی باید در تاریخ تعیین‌ شده، با در دست‌ داشتن این رسید و سایر مدارک مربوطه، به سفارت یا کنسولگری مراجعه کرده تا مراحل ثبت طلاق غیابی خارج از کشور تکمیل گردد.

ثبت طلاق غیابی خارج از کشور

تنفیذ طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور  

هنگامی‌ که دعوای طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور، در دادگاه خارجی محل اقامت متقاضی مطرح شده و حکم طلاق غیابی توسط این دادگاه مطرح می‌شود، لازم است تا حکم طلاق غیابی در خارج از کشور، از طرف دولت ایران تنفیذ شده تا آثار حقوقی آن، من‌ جمله ثبت طلاق در شناسنامه اجرا گردد. تنفیذ طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور، از طریق سفارت ایران در کشور محل اقامت متقاضی یا دادگاه خانواده تهران انجام می‌گیرد.

کلام نهایی

دعوای طلاق غیابی خارج از کشور، هم از طریق دادگاه خانواده ایران و هم از طریق دادگاه خارجی کشور محل اقامت متقاضی، قابل‌ طرح و پیگیری است. همچنین، برای اینکه حکم طلاق غیابی صادره از دادگاه خارجی، توسط دولت ایران معتبر شناخته شود، متقاضی باید درخواست ثبت طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور را از طریق سامانه میخک ثبت نماید.

سوالات متداول

آیا طلاق غیابی ایرانیان خارج از کشور امکان‌پذیر است؟

بله طلاق غیابی خارج از کشور هم از طریق دادگاه ایران و هم از طریق دادگاه خارجی امکان‌پذیر است.

دیدگاهتان را بنویسید